kunstbusgroningen

Lexicon Kunstbus Groningen

Dit artikel is 16-02-2021 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Roelf Dijkhuis

Roel Dijkhuis was oud-hoofdredacteur en directeur van RTV Noord. Roel Dijkhuis gaf vanaf 1989 negentien jaar lang leiding aan eerst Radio Noord en later RTV Noord. Eind jaren zeventig werkte hij al als verslaggever voor de omroep.

Dijkhuis werd geboren in Westerbroek en groeide op in Paterswolde. Na de Rijkskweekschool in de stad Groningen had hij diverse baantjes als onderwijzer en leraar aan de huishoudschool in Haren. Zijn journalistieke loopbaan begon in 1971 bij de Winschoter Courant. Dijkhuis leverde als freelancer bijdrages aan onder meer NRC Handelsblad, het ANP en de Wereldomroep.

In 1984 zei hij de journalistiek tijdelijk vaarwel voor een baan als voorlichter van Commissaris van de Koningin Wiegel in Friesland. Daar ontmoette hij ook zijn vrouw Teatsche waarmee hij later een dochter kreeg.

Na zes jaar Leeuwarden keerde Roel Dijkhuis terug bij Radio Noord aan het Martinikerkhof. Onder zijn leiding werd Radio Noord uitgebreid met een televisie- en een online tak. Ook was hij verantwoordelijk voor de verhuizing van de omroep vanuit het centrum van de stad Groningen naar de Mediacentrale.

In 2008 ging Dijkhuis met pensioen. Roel Dijkhuis was na zijn pensioen onder meer bestuurslid van Eurovoetbal en theatergroep Waark. Hij werd eerder deze week met een aneurysma opgenomen in het Martiniziekenhuis in Groningen en overleed daar woensdag aan een hartstilstand.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.