kunstbusgroningen

Lexicon Kunstbus Groningen

Dit artikel is 25-02-2022 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Peter de Kan

Peter de Kan (Hoogezand, 3 juli 1957) is een Nederlandse grafisch ontwerper. De Kan onderscheidt zich door eigenzinnige ontwerpen die soms raken aan het autonome en waarbij niet zozeer de vorm maar het inhoudelijke aspect richtinggevend is. In zijn werkwijze voelt hij zich verwant met H.N. Werkman. De Kan exposeert ook als fotograaf en ontwierp enige 'grafische beelden' voor de openbare ruimte van de stad Groningen.

De Kan studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studie merkte hij dat hij meer affiniteit met kunst had. Na zijn afstuderen volgde hij een opleiding aan de Academie Minerva.

Voor het project Verbeeld verleden, in de Groningse Folkingestraat, maakte hij het baksteenreliƫf Ook hier, met het woord weggehaald als herinnering aan de Joodse bewoners, die hier voor de Tweede Wereldoorlog woonden.
Samen met Anne Hilderink ontwiep hij het Indiƫ-monument bij de begraafplaats Selwerderhof in Groningen. Een ander werk van De Kan is 'Gestadige Beweging', een gedicht van Hendrik Werkman weergegeven onder de Oosterbrug en te zien, zodra de brug omhoog gaat.

De Kan won in 1993 de Javaanse Jongens Grafiekprijs.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.