kunstbusgroningen

Lexicon Kunstbus Groningen

Dit artikel is 03-05-2021 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Fuji Art Association

In 1983 door opgerichte Groninger tentoonstellingsgroep die jaarlijks een denkbeeldige reis naar de volmaakte schoonheid maakte. Deze Fuji-exposities die een Groninger fenoneem werden openden een dag voor Sint-Nicolaas en hadden elk jaar een ander thema. De groep presenteerde zich ook wel als noordelijk realisme en worden ook wel tot de De Onafhankelijke Realisten gerekend. Oprichters: C.O. Jellema, Trudy Kramer, Clary Mastenbroek, Wout Muller, Gouke Notenbomer, Matthijs Röling, Ger Siks en Kerst Zwart.

De Fuji Art Association ('Fuji' verwijst naar de vulkaan in Japan) is de naam waaronder zich de derde generatie (Groningse) schilders verzamelde als geestverwanten van De Groep (Wout Muller, Henk Helmantel en Matthijs Röling), met in hun kielzog de vierde generatie (Groningse) schilders Dinie Bogaart, Douwe Elias, Rachel Dieraert, Sam Drukker, Pieter Pander, Noëlla Roos, Clary Mastenbroek, Trudy Kramer, Ger Siks en Aart Schonk.

Exposities
Zij exposeerden en exposeren veel in het Drents Museum te Assen, Galerie Wiek XX (spreek uit: 'Wiek 20') in Nieuweschans en Museum De Buitenplaats in Eelde.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.